De voordelen van vloerverwarming

De laatste jaren is vloerverwarming erg populair, vooral bij nieuwbouwwoningen of bij verbouwingen. Het is vrijwel gebruikelijk om tegenwoordig voor vloerverwarming te kiezen, mara waarom eigenlijk en wat zijn de voordelen? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen en redenen om te kiezen voor deze manier van verwarmen. Wanneer we denken aan vloerverwarming denken we automatisch aan een heerlijke warme vloer om je voeten aan op te warmen. Veel mensen vinden het koud in huis, vooral wanneer je plavuizen of tegels hebt gebruikt. Weg met die pantoffels en kies voor deze manier van verwarmen, omdat:

- Deze manier van verwarmen energiezuinig is, er gaat weinig warmte verloren en de energierekening is lager vanwege het lagere energieverbruik. Normale radiatoren worden verwarmd op hoge temperatuur (vaak meer dan 65 graden), terwijl vloerverwarming maar op een temperatuur van 29 graden verwarmd hoeft te worden.

- Vloerverwarming is erg makkelijk in gebruik. Er is vrijwel geen onderhoud nodig. Met slimme thermostaten kan je op afstand bepalen wanneer de verwarming aan moet.

- Doordat er geen radiatoren of minder radiatoren gebruikt worden is er meer leefruimte of ruimte voor meubels in huis. Radiatoren, ook de moderne types, nemen over het algemeen vrij veel ruimte in, omdat bepaalde gedeeltes van de muur volledig in beslag worden genomen. Hierdoor wordt men automatisch beperkt in de inrichting.

- Vloerverwarming kan in principe in combinatie met elk type vloer. Wel zijn er een aantal vloeren die voor het meeste rendement zorgen. Deze manier van verwarmen kan in combinatie met hout, tegels, stenen, maar ook met tapijt en laminaat. Zo kan je precies de topvloer kiezen die je wilt.

- Comfortabel en veilige wijze van verwarmen

- Erg eenvoudig om te installeren

Wil je meer weten over de voordelen van vloerverwarming? Bezoek de website of neem contact op.